mentorship

Kurset jeg ikke visste jeg trengte

På et par timer gikk jeg fra å ikke ha noen planer for nettverksbygging, til å sitte på hybelen og glede meg til å kontakte potensielle mentorer på LinkedIn.

Er du som meg har muligheten som finnes når det gjelder å kontakte interessante og dyktige mennesker kanskje ikke streifet deg ordentlig. For du kan faktisk bare hoppe i det, og skrive en melding i innboksen til noen du kunne tenke deg å lære fra og bli inspirert av. Og kanskje har du visst, og tenkt over at muligheten er der, men du har ikke valgt å gjøre noe særlig med det, fordi du ikke visste hvordan du skulle gå fram eller fordi du synes tanken på å gjøre det er ubehagelig.

Det finnes et kurs som forteller deg helt konkret hvorfor det kan være en god idé å bare hoppe i det med en gang, og akkurat hvordan, med moduler du kan laste ned, og helt konkrete eksempler på hvordan du skal gå frem og hvordan du kan skrive, for å ha muligheten til å ende opp med nye relasjoner som varer. Forme ditt eget nettverk, hvor noen av relasjonene kan være kjempeverdifulle. Det tar 2-3 timer hvis du bruker sirka like lang tid som meg. – og er fullstendig verdt det.

DETTE er linken du vil klikke deg inn på.

Nå forstår jeg bedre hvordan jeg kan bruke LinkedIn, og hvorfor det er en veldig nyttig plattform. På facebook for eksempel så kan du ikke søke opp folk med den kompetansen eller jobben som du vil. På facebook kan du ikke gi anbefalinger om mennesker som har hjulpet eller inspirert deg. Ikke på samme måte om LinkedIn.

Men hvorfor skal folk ville hjelpe deg? – Jeg har tenkt det samme mange ganger. Hvorfor skal jeg drive å mase på folk, og bruke tiden deres? Vel – folk liker å hjelpe andre. Lærte noe for litt siden om at å hjelpe andre er en av flere ting som gjør at hormonet oksytocin skilles ut i hjernen, et velvære-hormon og faktisk(i følge David Philips i videoen under) det eneste stoffet som motvirker stresshormonet kortisol. Videoen under handler stort sett ikke om dette temaet – men dersom du vil se det jeg lærte på humoristisk vis om Oksytocin så kan du se fra omtrent 11:10 til 14:25.

Jeg kommer ikke til å gjengi alt som du får sett i kurset. Da blir det bare dobbeltlesing for deg. Kurset er gratis, slutt å les dette innlegget, trykk deg inn og hold ut gjennom hele greia, og bruk det kicket du får til å kontakte noen kule personer på LinkedIn! Helt ærlig så har jeg ikke rukket å gjort det selv, enda, da jeg tok kurset alt for sent i kveld. Men jeg er veldig inspirert til å gjøre det i morgen. – Jeg kan kommentere under her når det er gjort og dele erfaringene mine. Gjerne gjør det du også hvis du leser dette innlegget og har tatt kurset eller har erfaring med nettverkbygging på LinkedIn hvor du kontaktet noen du ikke kjenner fra før for å lære av dem.

Det som overrasket meg mest var da de i kurset gikk igjennom potensielle motivasjoner til å kontakte en profesjonell. De nevne nemlig at DU KAN KONTAKTE NOEN FOR Å FÅ VEILEDNING/RÅD NÅR DU STÅR FAST. Ja, noen ganger kontakter man kanskje ikke folk fordi man ikke er «klar» for det. Etter dette kurset så tenker jeg at det er to typer personer. En type jobber mot noe de vet at de vil. Til deg vil jeg si at fortsett sånn og få deg noen allierte som kan være med deg på reisen, hør på de som kan dette og sug til deg så mye tips på de som har gått i fotsporene før deg!

Og så er det de som ikke vet hva de vil, om de skal søke en spesiell jobb eller om de tar riktig utdanning. Eller kanskje så vet de bare ikke om de får det til, og kan bli så god som de hadde håpet. Kanskje ser det for uoppnåelig ut? For de som er her tenker jeg at man kan få ekstra mye ut av å prate med noen som har vært der før deg. Man trenger ikke gå rundt alene og føle seg som en forvirret og mislykket jævel, med mindre man velger å gjøre det.

Dette ble et ekstremt uformelt skrevet innlegg – men jeg håper entusiasmen jeg sitter igjen med etter kurset kommer frem.

Hva vil du finne ut? Hvem inspirerer deg? Og hva gjør du fortsatt her og leser denne bloggen! Klikk deg inn på kurset helt i toppen, og viktigst av alt – ta det i bruk, og øv. Se hva du kan lære av folkene rundt deg. Så kan vi se hvem som rekker å få seg en mentor først av oss to!

Hvis du enda ikke har trykket deg inn på kurset så får du en liten smakebit her:
Her er fem egenskaper som er lurt å ta med seg inn i en slik samtale. – tatt fra kurset

Tips: noen ting kan virke selvsagt og, på en måte, noe man uansett tenker man ville gjort, men dette kurset går igjennom hele prosessen fra å finne de du vil komme i kontakt med på LinkedIn, sette deg inn i deres sko og alt som bør inngå i en prosess hvor du vil bygge en relasjon med vedkommende. Det var flere ting jeg ikke hadde tenkt over på forhånd. For eksempel det å sende invitasjon rett til kalender, og avtale klokkeslett hvor man oppgir tidssone.

Jeg håper du tar dette kurset, og blir like inspirert som meg. – Og så håper jeg at vi begge to kommer til å knytte noen gode kontakter i fremtiden som følge av det.

-Thea

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *