Refleksjonsnotat:

Mye av det vi har hatt om nå den første delen, ligner veldig på kunnskap vi har lært før i fagene vekststrategi og digital forretningsforståelse. Jeg føler jeg har fått en annen vinkling, og fått på meg brillene til en digital markedsfører. Jeg har likt ekstra godt stemningen alle foreleserne har skapt i forelesningene og gjennom facebooksiden, fordi de er så pedagogiske, lærde og positive mennesker.

De viktigste tingene jeg føler i dag at jeg har lært, som var nytt for meg: Internettets mange lag og betydningen av dem, hvordan man skal bruke bilder på internett, hvor nyttig verktøy en blogg er for både læring og nettverksbygging, og hvilke etiske spørsmål og potensielle konsekvenser knyttet til teknologiens fremtid er det jeg husker best og har lært mest om. Jeg har også lært hvor mange sertifiseringer og kurs som finnes på nett som jeg ikke hadde peiling på eller tenkt over eksisterte.

Lært å gjøre vanskelige ting, og hvor nyttig det kan være å fokusere på kvantitet over kvalitet noen ganger, og senke kravene til meg selv. Bloggen har føles så personlig ut, og man ønsker ikke å skrive om noe man ikke føler man kan skrive bra. Vi lærte noe i faget kreativitet og nyskaping ved HK i tidligere semester. For å være kreativ må man tenke ja først, og nei etterpå. Si ja til alle idéer til å begynne med, bygge på de, og til slutt la de som ikke egner seg, «dø ut». Det samme tenker jeg kan være viktig å tenke med bloggen, når den blir brukt som et verktøy på den måten vi gjør. Det vi skriver trenger ikke være perfekt, men bare det å få ut et innlegg beviser hver gang litt etter litt at det er en fremgang der, og når man ser tilbake på det, blir man jo litt imponert over seg selv for at man turte og fordi at man skrev bedre enn man trodde. Jeg har også blitt påmint hvor viktig det er å fokusere på en ting av gangen når det gjelder pensum og innleveringer, og av å balansere skole med andre ting.

Betydningen for meg videre: Jeg tror først og fremst at betydningen det jeg har lært vil ha for meg videre er at jeg kommer til å bruke blogg for å utvikle skriveferdigheter og dokumentere ting jeg lærer. Det har vært motiverende så langt, og jeg tror ikke jeg vil stoppe og bruke dette som verktøy for læring etter faget er omme. I tillegg har jeg fått en større interesse for å utforske om teknologi er noe jeg vil fordype meg innenfor etter studiene. Jeg merket disse endringene i meg da jeg snakket med søskenbarnet over telefon to uker inn i semesteret, og vi snakket om utdanning og fremtiden(på personlig plan). Jeg tok opp blogging og teknologi mange ganger igjennom samtalen og foreslo mange ganger for henne dette verktøyet for læring, idéer for blogg og hvordan utdanningssektoren(hun vurderer å bli lærer) kanskje vil kunne se ut i fremtiden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *