photo-1562577309-4932fdd64cd1

Hva er digital markedsføring?

Digital markedsføring er stort sett det det høres ut som. Markedsføring på nett. Men det er kanskje ikke så lett å se for seg hva det innebærer.

Digital markedsføring handler om innholdsproduksjon på nett som skal nå en målgruppe for å utløse en ønsket handling. For denne bloggen er målet at en som ser tittelen på mine innlegg på LinkedIn ønsker å trykke seg inn på innlegget. Deretter at personen synes at innlegget var lettlest og interessant, og på grunn av det ønsker å følge flere innlegg jeg skriver eller anbefale innlegget eller bloggen til noen andre. Grunnen til at en ønsker at slike handlinger skal inntreffe er på grunn av et overordnet mål. Et mål om å selge X antall produkter innen en deadline, et mål om en større følgerbase. Ofte leder dette til økonomisk, sosial, eller kulturell kapital, som forsterker hverandre og lar selskapet eller privatpersonen strekke seg mot sin fremtids-visjon. Det finnes mange grunner til at det er attraktivt å vokse, og å ikke vokse, noe jeg gjerne kan skrive om i et senere innlegg.

For å gjøre alle disse tingene på en effektiv måte, er det mye som er lurt å lære seg. Hvordan fungerer internettet? Hvordan skal vi nå ut til de vi ønsker? Hva slags innhold er det lurt at man produserer, og hvordan skal man gjøre det? Hva slags verktøy finnes det? Hvilke regler må man forholde seg til? Og – ja, hva bør man egentlig lære seg?

Teknologien og samfunnet utvikler seg hele tiden, og i digital markedsføring som er svært tett knyttet opp mot teknologi, er det viktig å forstå teknologi og å holde øynene åpne for endringer.

Så langt i semesteret synes jeg faget virker veldig kult. Dersom du ønsker å lære mer om digital markedsføring, teskje for teskje, så må du gjerne følge bloggen, så skal jeg prøve å holde deg oppdatert med noen interessante og lettfordøyelige blogginnlegg!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *